Domácí Laktimel

Obsahuje mléčné bakterie mimořádného významu (stejné bakterie jako v Actimelu).

Pravidelná konzumace přispívá k upevnění dobrého zdraví, snižuje riziko infekcí a vzniku alergií !

  1. Mléko zahřejeme za stálého míchání na teplotu 95°C s výdrží asi 1 min.
  2. Potom prudce zchladíme na 38°C a pořádně v něm rozmícháme připravenou probiotickou kulturu
  3. Necháme mléko s kulturou kultivovat 16 - 20 hodin při teplotě 37°C ( například v peřinách nebo termosce). Po tuto dobu s nápojem nemícháme, necháme ho v naprostém klidu.
  4. Hotový domácí Laktimel uložíme na 12 hodin do chladničky. Vychlazený chutná nejlépe!

Probiotická kultura, která nám Laktimel vytváří je určena pouze k přímému jednomu očkování a nejde ji přeočkovávat, jako je tomu u jogurtu, kefíru, nebo zákysu.

Doporučujeme denní konzumaci 150 - 250 ml probiotického mléka – Laktimelu na osobu ideálně rozdělenou do dvou dávek.

Pro úpravu střevní mikroflóry je doporučena minimální délka konzumace probiotického mléka – Laktimelu po dobu 2 týdnů.

Probiotické mléko lze připravit i z mléka kozího či rostlinného (sója apod.)
 

Komentáře